Over ons

Ons project met Agentschap NL is in december 2012 afgerond, maar het werk gaat gewoon door.

Kom op een van onze bijeenkomsten, kijk rond op onze site voor informatie over lokale duurzame energie opwekken: ervaringen van anderen, organisatievormen, technieken of neem contact op indien u vragen of ideeën heeft of op een andere manier wil meedoen.

Wij krijgen Kippen werkt samen met buren, ondernemers, werknemers en ambtenaren in stadsdeel Amsterdam Zuid (en daarbuiten) aan de productie van onze eigen schone energie met lokale bronnen.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Innovatieprogramma Klimaat Neutrale Steden: Wij krijgen Kippen was een van de acht projecten van het Innovatieprogramma Klimaatneutrale Steden van Agentschap NL. Bijzonder is dat Wij krijgen Kippen! vanuit burgers en bedrijven is gestart, en omarmd is door stadsdeel Zuid dat het project faciliteert en monitort. Agentschap NL subsidieert het project. Daarnaast krijgen we ondersteuning van bedrijven en particulieren en investeren wij zelf ook. Pauline Westendorp is initiatiefnemer en projectleider; haar eigen woonboot in Amsterdam Zuid is voorzien van zonnepanelen, een zonneboiler en een pelletkachel. Ook het vervoer, naast de fiets, is elektrisch zodat zij voor 99 % al op schone energie woont, werkt en rijdt. Wonen, werken en vervoer op schone, lokaal opgewekte energie kan dus, het is alleen een kwestie van doen.

Beijk hier de informatie poster over Wij krijgen Kippen en haar projecten.

Plan van Aanpak Co-operatie Zuid “Wij Krijgen Kippen!”

Programma Reis 10 Februari Lokale Duurzame Energie Bedrijven