Meedoen

Doe Mee!

Buren en bedrijven en overheid maken zelf schone energie. Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee en goed voor de bedrijvigheid en saamhorigheid in Zuid.

Stadsdeel Zuid is een ondernemend stadsdeel met veel mkb-ers, culturele ondernemers, cultuurgebouwen, kennisinstituten en beursgenoteerde bedrijven. Van De Pijp tot de Diamantbuurt tot Oud Zuid tot Buitenveldert en alles daartussen. 134.000 inwoners in 80.000 huishoudens die jaarlijks met elkaar ruim 200 miljoen euro(!) aan energie uitgeven. Doe mee met de energiewedloop in Zuid en haak aan bij buren of bedrijven, of start samen met buren en/of bedrijven je eigen energiebedrijf.

Schone energie produceren is mogelijk en we kunnen het zelf. Ook als je geen eigen dak hebt zijn er volop mogelijkheden: lid worden van een lokale windcoöperatie en stroom krijgen van je eigen windmolen, als eenmanszaak of samen met de buurt of VvE of huurders investeren in zon op het dak van de buren of een school, lid worden van een lokale biogas- of houtcoöperatie etc. Kijk hier waar je je nu al bij kunt aansluiten. Klik hier voor het ‘instapplan’ lokale duurzame energie.

Haak aan, doe mee! 50 lokale, duurzame energie-initiatieven in Amsterdam Zuid op 11 november 2012! Dat moet lukken.

Meld je aan bij onze Nudge buurtpagina, zo houden we je op de hoogte van activiteiten van buren in jullie buurt en van bijeenkomsten waar je je bij aan kunt sluiten. Omgekeerd kun je iedereen van Wij krijgen Kippen weer op de hoogte brengen en uitnodigen voor jouw activiteiten op het gebied van lokaal duurzaam energie opwekken.

Kijk bij de agenda waar Wij krijgen Kippen! de komende weken actief is en kom langs. Bellen of mailen voor een afspraak of meer informatie kan natuurlijk ook: 06-54723019 of pauline@wijkrijgenkippen.nl. Direct meedoen kan natuurlijk ook: vul de intentieverklaring in en stuur deze naar Pauline Westendorp, IJsbaanpad 64a, 1076 CW Amsterdam